Анди Мъри разкри, че има план как би искал да се оттегли от тениса, но успокои феновете, че това няма да е в близко бъдеще.

Двукратният шампион от "Уимбълдън" навърши 36 години през май и продължава да играе, въпреки че е с изкуствена тазобедрена става.

Докато Новак Джокович продължава да играе на отлично ниво, Мъри видя други двама от големите си съперници Роджър Федерер да се оттегля от тениса, а Рафаел Надал вече обяви, че ще го направи пред следващата година.

Мъри беше пред край на кариерата си по време на продължителното възстановяване от проблемите с тазобедрената става.

"Това е преживяване, през което преминах трудно, и не знаех дали ще мога да играя отново", каза той пред информационната агенция PA.

"Така че със сигурност не искам да бъда отново в това положение, искам да завърша кариерата си на тенис корта. Това е нещо, което имам представа кога бих искал да направя, но със сигурност няма да е скоро", добави шотландецът.

Мъри се възхищава на начина, по който Федерер се сбогува с феновете в емоционални сцени на "Лейвър къп" миналата есен.

"Това беше чудесен начин за него да сложи край на кариерата си. Не мисля, че има специален, конкретен или правилен начин да го направите, стига да си доволен от това и се надявам, че ще получите шанса да бъде на корта, а не заради контузия или нещо подобно", заяви тенисистът.

Мъри все още има амбиции в спорта и се надява на силна серия на "Уимбълдън".

С контузените Ема Радукану и Джак Дрейпър, Камерън Нори и Дан Еванс са единствените други британци, които ще играят в основната схема на сингъл тази година, въпреки че десет играчи получиха "уайлд кард".

Негативните заглавия около отсъствието на британки на Откритото първенство на Франция бяха смекчени до известна степен от успеха на трева, след като Кейти Боултър спечели титлата на турнира в Нотингам и се върне в топ 100.

"Разочароващо ли е? Винаги е трудно да се знае какво трябва да очаква Британският тенис или какво трябва да се счита за успех. През последните 10 години спечелих няколко турнира от Големия шлем, а Ема Ръдукану стана шампионка от Откритото първенство на САЩ. Това не беше така от, не знам, 70 години при мъжете и мисля, че бяха 40 години при жените, така че това е голям успех. Хората винаги ще искат повече, повече играчи, които се състезават на върха. И аз бих искал да видя повече, но се надявам, че това ще се случи през следващите няколко години", коментира още Мъри. /БТА