Бившият номер 1 в света Анди Мъри организира чат на живо с феновете си в Instagram, в който отговори на някои доста интересни въпроси. На въпроса на кого от настоящите играчи в Тура би станал треньор, британецът бе категоричен в изобра си.

„Роджър Федерер, защото ще науча много от него. Би ми било много интересно да говорим за тенис и да го гледам как тренира и печели“ сподели двукратният шампион на Уимбълдън.

Мъри се изказа доста ласкаво и за Рафаел Надал, като сподели, че много му допада енергията, с която Матадора играе. Британецът добави, че Надал е един от играчите, чиято игра наблюдава в удоволствие.

„Винаги ми е харесвало да гледам Рафаел Надал. Той е велик, играе с много енергия и страхотна психологическа нагласа. Много ми допада и Гаел Монфис. Нещата, които прави на корта, ме карат да се усмихвам. Ник Кирьос също пказва страхотни неща, когато е във форма и е сериозен“ каза още двукратният олимпийски шампион на сингъл.

Феновете на Мъри очакват с нетърпение неговото завръщане на професионалния корт на предстоящите турнири в САЩ. Миналата година носителят на 3 титли от Големия шлем бе решил да прекрати кариерата си, след което се подложи на две операции на бедрото.

За щастие шотландецът промени решението си и се завърна на корта само няколко месеца по-късно, като дори спечели трофей, побеждавайки Стан Вавринка на финала в Антверпен.