Анди Мъри се класира за втори кръг на „Мастърс“ турнира в Маями след обеда над Федерико Делбонис с 7-6(4), 6-1. Макар първата част да бе напълно равностойна, впоследствие британецът изигра най-силния си сет от началото на сезона и стигна до напълно заслужен успех над световния №36.

В следващата фаза Мъри ще се изправи срещу водача на схемата Даниил Медведев.

Gulliver/GettyImages
37 снимки

Двамата бяха отлични на сервис в първия сет и се стигна до тайбрек. При 5-4 за Мъри, британецът все пак успя да спечели подаването на съперника, а впоследствие аржентинецът допусна двойна грешка и така носителят на три титли от Големия шлем се наложи със 7-6(4).

Във втората част Мъри напълно контролираше ситуацията, като реализира ранен пробив за 2-0. Делбонис намали резултата, но това бе последният позитивен момент за него в двубоя. Световният №85 отговори с два последователни брейка и завърши мача с ретур уинър по правата, оформяйки крайното 7-6(4), 6-1 след час и половина на корта.

В същото време Матео Беретини се отказа от участие в надпреварата. Той трябваше да играе срещу Хуан Мануел Серундоло, но това няма да се случи. Световният №6 е получил контузия в дясната ръка, заради която е бил принуден да се оттегли.

Последните месеци не са никак леки за Беретини по отношение на контузиите. Той се оттегли от Финалите в Торино заради травма в коремната област, а през февруари прекрати преждевременно участието си в Акапулко заради аналогична контузия Италианецът успя да се възстанови за турнира в Индиън Уелс, но бе далеч от най-добрата си форма и отстъпи пред Миомир Кецманович на осминафинала.

Очаква се Беретини да се завърне на корта за Мастърс турнира в Монте Карло, който започва на 10 април.