Анди Мъри заяви пред „Sky Sports“, че ще вземе участие в предстоящия Western & Southern Open. Наскоро британецът сподели, че се подготвя психически за американските турнири, макар че все още не се чувства напълно спокоен да играе в САЩ.

„През последните години не можех да играя на много турнири от Големия шлем и не знам колко още подобни шансове ще имам. Докато се чувствам поне сравнително добре ще искам да играя на големите турнири дори с ясното съзнание, че съществува риск за здравето ми. Липсва ми вълнението да си на голямата сцена“ сподели бившият лидер в ранглистата.

„Обичам да играя на големите турнири. Без феновете няма да е същото, но професионалните надпревари наистина ми липсват и съм готов да поема всички рискове, пред които съм изправен“ каза още Мъри.

Предварителният списък с участници на Western & Southern Open включва 16 играчи от Топ 20, сред които Новак Джокович, Рафаел Надал, Доминик Тийм и настоящият шампион Даниил Медведев. Част от тях обаче все още не са потвърдили участие в турнира.

Мъри коментира и ограниченията, с които играчите ще бъдат длъжни да се съобразяват.

„Само треньорът и физиотерапевтът ми ще дойдат с мен. Най-важното нещо в случая е играчите и щабовете им да имат стабилни застраховки. Ако отидеш там и се заразиш, ще трябва да прекараш няколко седмици в американска болница, а това ще струва много скъпо. Застраховките са изключително важни в тази ситуация“ каза още носителят на три титли от Големия шлем.