Бившият номер 1 в тениса при мъжете Анди Мъри се завърна на корта на сингъл със загуба в първия кръг на Мастърс турнира в Синсинати. Шотландецът отстъпи на Ришар Гаске с 4:6, 4:6 за по-малко от 100 минути игра.

32-годишният британец бе извън корта от януари, като за последно игра на сингъл на Откритото първенство на Австралия, а в един момент дори обмисляше да прекрати кариерата си заради травмата в бедрото и последвалата операция за смяна на тазобедрена става.

При завръщането си на корта Мъри започна колебливо и допусна пробив още в първия гейм. Постепенно той намери ритъма си и върна пробива, но в седмия гейм отново загуби подаването си и отстъпи в първия сет с 4:6. Втората част се разви по идентичен начин - ранен пробив за Гаске и победа с 6:4.

След срещата Мъри заяви, че няма да играе на сингъл на Откритото първенство на САЩ, а ще участва само в надпреварите на двойки и смесени двойки. Това обаче не е изненадващо, защото плановете му така или иначе не включваха изяви в Ню Йорк заради формата 3 от 5 сета. 

14-ият в схемата Марин Чилич изненадващо отпадна още на старта в Синсинати след загуба от молдовеца Раду Абот с 4:6, 6:7(6). В други срещи от първия кръг Сам Куери от САЩ победи Пиер-Юг Ербер (Франция) със 7:6(2), 7:6(1), а Пабло Карено Буста от Испания се наложи над Жил Симон (Франция) със 7:5, 7:6(4).