Двукратният олимпийски шампион Анди Мъри ще вземе участие на Откритото първенство на Австралия през януари, съобщи директорът на турнира Крег Тили.

Бившият номер 1 в света получи контузия в бедрото на Уимбълдън, заради която се наложи да прекрати турнирните си участия през годината.

"Много съм щастлив да потвърдя, че всички топ играчи ще се завърнат в Мелбърн през януари“, разкри Тили.

"Относно състоянието на Анди Мъри, Новак Джокович и Кей Нишикори имаше много предположения и притеснения. Но мога да ви уверя, че разговарях с Анди и той ми сподели, че тренира и се подготвя за един страхотен сезон. Със сигурност не му е било лесно да гледа как Роджър и Рафа си делят титлите от Големия шлем, но всички знаем колко борбен тенисист е той. Може да сме сигурни, че той ще се завърне на корта, за да подобри сегашното си класиране ( №3 ) и отново да бъде номер 1", коментира турнирният директор.

Серина иска да защитава титлата си в Австралия

По-рано днес стана ясно, че американката Серина Уилямс, която на 1-и септември стана майка за първи път, също има намерение да се завърне в Австралия. С

ерина спечели 23-та си титла от Големия шлем именно в Мелбърн в началото на тази година, след което се оттегли от кортовете заради бременността си. /БГНЕ