Анди Мъри направи доста интересно сравнение между Рафаел Надал и Новак Джокович по един ключов за играта и на двамата компонент. Трикратният шампион от Големия шлем съпостави двамата легендарни шампиони по отношение на психологическата устойчивост, демонстрирана в хода на кариерите им.

Getty Images/Gulliver
96 снимки

„Разговарял съм на тази тема с Новак. Организирахме разговор на живо помежду си в Instagram по време на първата карантина през пролетта. Тогава му казах, че е имало моменти в кариерата му, когато бих го предпочел пред Надал по отношение на психологическата устойчивост“, заяви Мъри пред Tennishead.

„Но ако погледнем цялостните кариери на двамата, всеки мач от всеки турнир, ситуацията е доста по-различна. По време на Финалите стана дума за това доколко Новак се намира на необходимото ниво в психологическо отношение и в какво настроение се намира. Не си спомням някога да сме си задавали подобни въпроси за Рафа“ каза още двукратният олимпийски шампион.

„При него никога не е имало подобни съмнения. Не мисля, че Надал някога ще има проблеми с мотивацията или психиката като цяло. Така че ако погледнем целите им кариери, смятам, че Надал е по-силният психически от двамата“, каза шотландецът.