Двукратният шампион Анди Мъри получи "уайлд кард" за турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Маями в края на месеца, обявиха организаторите.

Бившият номер 1 в световната ранглиста, който в момента е 116-и в класацията на АТП заради лечение на няколко контузии, е двукратен победител в Маями от 2009 и 2013 година.

"Вълнуващо е да се видим Анди отново в Маями. Като човек, който е трябвало да се бори с много контузии по време на кариерата си, разбирам и уважавам цялата упорита работа, която е положил, за да се върне в Тура", заяви турнирният директор и бивш тенисист Джеймс Блейк.

Мъри, трикратен шампион от Големия шлем, не участва на Откритото първенство на Австралия, след като даде положителен тест за КОВИД-19.

Последният турнир, на който участва 33-годишният британец, беше в Ротердам преди две седмици, където беше победен от руснака Андрей Рубльов. След това той реши да пропусне надпреварата в Дубай тази седмица, след като съпругата му роди четвъртото им дете.

Турнирът "Мастърс" в Маями, на което ще участват 74 от първите 77 в световната ранглиста, ще се проведе от 24 март до 4 април.