Световният номер 1 Анди Мъри се класира за финала на тенис турнира от сериите ATP 500 в Дубай. В много оспорван полуфинал, продължил час и 35 минути, шотландецът се наложи със 7-5, 6-1 над седмия поставен Лука Пуй от Франция.

Двамата започнаха в страхотно темпо, като първият сет премина пред редица обрати. Мъри стартира отлично и след пробив във втория гейм набързо поведе с 3-0. Неговият съперник обаче се активизира и направи пълен обрат, спечелвайки следващите четири гейма за 3-4. За съжаление на Пуй при последвалия му сервис гейм лидерът в схемата реализира нов пробив и изравни резултата. Сетът резонно вървеше към тайбрек, когато в гейм №12 Мъри отново успя да спечели подаването на французина и да затвори първата част след 7-5.

Спечеленият първи сет даде допълнителна увереност на световния номер 1 и това допълнително наклони везните в негова полза. След два бързи пробива олимпийският шампион от Рио дръпна с 4-0 и на практика предреши изхода на двубоя, който приключи след 6-1 във втория сет.

В спора за титлата Анди Мъри ще срещне испанеца Фернандо Вердаско, който по-рано днес победи с 2-1 Робин Хаасе от Холандия.