Финалистът от US Open 2017 и „Уимбълдън“ 2018 Кевин Андерсън е едно от най-разпознаваемите лица през последните години в тура. Южноафриканецът напоследък не се намира в много добър период, но реши да дойде на петото издание на Sofia Open, където ще е една от звездите на турнира редом с Диего Шварцман, Роберто Баутиста Агут, Карен Хачанов, Денис Шаповалов, Пабло Кареньо-Буста, Борна Чорич и Милош Раонич.

Пред НОВА той сподели своите очаквания за състезанието, новата си роля като президент на Съвета на играчите в АТП и други неща.

„Имах много предизвикателства, с които трябваше да се справя в последните години. Надявам се, че мога да завърша годината силно. Играя във Виена, Париж и София. Искам да имам 3 добри седмици и след това ще отправя поглед към следващата година. Засега концентрацията ми е насочена единствено към следващия ми мач, защото след толкова дълго отсъствие от кортовете просто трябва да се работи много. Да се подобрявам и да поддържам този процес“, започна той.

„Ще бъда за първи път в София. Идвам с празна кошница. Развълнуван съм да видя как ще бъде. Очевидно ще бъде по-различно заради рестрикциите. Може би няма да може да се разходим из града. Не е изненада, че турнирът ще бъде много силен. Според мен да спечелиш турнира ще бъде огромно предизвикателство. Всички знаят това. Положителното е, че ще станете свидетели на висококачествен тенис“, продължи Андерсън.

„Очевидно е различно, но ако погледнем от правилната перспектива, ние получаваме възможност да играем в много трудни времена. Това е много по-важно от всичко останало. От друга страна би било прекрасно, ако можем да излезем и да разгледаме градовете. Играем на много красиви места. Свикнали сме да ходим на вечеря или да се насладим на местните забележителности, но това е малка жертва, която трябва да се направи, за да можем да участваме в турнирите“, допълни южноафриканецът.

„Сега е много трудно. Семейството ти да пътува с теб. Аз се опитвам да гледам към позитивите. Имах възможност да прекарам много време у дома през тази година. Никога не е лесно да тръгнеш отново на път, но се надявам следващата година нещата да се върнат поне частично към нормалния ритъм и те отново да бъдат с мен“, разкри гигантът.

„Аз съм част от Съвета на игрите доста години вече. Досега не ме е разсейвало от тенис задачите ми. Понякога е доста трудно, но за мен е много интересно. Опитвам се да давам най-доброто от себе си, когато представлявам останалите играчи. Най-голямата ни задача сега е да изберем членове на борда. Това ще се случи следващата седмица в Париж. Това е сред най-важните неща, които Съветът на играчите трябва да направи и последната ни голяма цел през тази година. Има още няколко неща, които трябва да се обсъдят, но нашият мандат приключва в края на 2020-та и ще има избори след това“, каза бившият №5 в света.

„Има още няколко седмици и няколко турнира дотогава, но определено нямам търпение да дойда. Както казах, ще ми бъде за първи път. Развълнуван съм и се надявам да се видим там“, завърши положително 34-годишният състезател.

Билети за най-големия спортен форум в България за 2020 година може да купите тук.