Бившият треньор на Пийт Сампрас и Роджър Федерер Пол Анакон изрази мнение, че след оттеглянето на Голямата четворка в тениса (Федерер, Надал, Джокович и Мъри б.р.), Григор Димитров ще бъде един от тези, които ще опитат да доминират в мъжкия тенис. Според американеца обаче трудно ще се появи подобен доминиращ състезател като е по-вероятно турнирите да са непредвидими и с голяма група от фаворити.

"Ако махнем Роджър и Рафа, какво остава? Има много страхотни тенисисти, но не са постоянни. Няколко ще опитат да доминират. Очаквам това, когато вече я няма Голямата четворка", сподели достигалият до №3 в света в интервю за аудио шоуто "Beyond the Baseline". "През уикенда Григор се опита да се справи, той не беше достигал до това ниво. Показа, че е човек с двойните грешки и нервите, но успя да намери начин да спечели тези мачове."

Гришо разкри рецептата на успеха и е уверен в себе си

"Свикнали сме едно десетилетие големите имена да се справят невероятно във важните моменти. Сега младите ще трябва да се справят, независимо дали Григор или Симона Халеп. Много е трудно да се справиш, но бях впечатлен с начина, по който Димитров намери начин да стигне до успеха. Григор е страхотен човек", допълни Анакон.

Тайните на перфектния тандем Григор Димитров - Дани Валверду

На въпрос от кого очаква най-добро представяне през 2018 извън Голямата четворка, специалистът отговори: "Очаквам най-много от Саша (Зверев). Григор (Димитров) и Стан (Вавринка) също са тук."

Гришо пак благодари и каза: Това е отборна победа

А ако всички в България бяха Григор Димитров...