Преди броени седмици в Австралия Даниил Медведев трябваше да преодолее съпротивата на Максим Креси по пътя към финала на първия за годината турнир от Големия шлем. 198-сантиметровият състезател от САЩ затрудни много московчанина и не беше далеч от това да вкара двубоя в пети сет, но все пак до изненада не се стигна и успехът отиде на сметката на руснака.

В хода на мача в Мелбърн Медведев неведнъж прекрачи границата на спортсменството с изказванията си по адрес на Креси, определяйки играта му за невероятно скучна.

След загубата американският тенисист се въздържа от коментар относно неуважителното отношение на Медведев, но в интервю направи препратка към този момент. Той изтъкна, че именно стил като неговия е интересен за почитателите на спорта.

"Играта от основна линия е далеч по-изтощителна, това не подлежи на обсъждане. Но тя е и по-безинтересна, защото отсъства моментът на изненада, който се получава при излизането към мрежата“, започна американецът.

„Парадоксът е, че Медведев оприличи тенисът ми за скучен, макар за феновете подобен стил да е далеч по-интересен. Аз съм сред изключенията в Тура, които рискуват и това отчасти ме прави специален", заяви със самодоволна усмивка Креси.