Световният номер 2 - Карлос Алкарас, се класира за ½-финалите на турнира на трева от сериите ATP 500 в лондонския „Куинс Клъб“ след победа над родната първа ракета Григор Димитров с 6:4, 6:4. Младият испанец остана много доволен от представянето си в двубоя срещу българина и така той вече има три победи от три мача срещу хасковлията.

„Работата, която свърших, мачовете, които изиграх на високо ниво, ми помогнаха преди този труден двубой. Григор е топ играч на всяка настилка, особено на трева, той усеща топката много добре. Аз просто играх много силно от началото до последната топка“, каза Алкарас след мача с нашия тенисист.

В спор за място на финала той ще се изправи срещу американеца Себастиан Корда, който надигра Камерън Нори в два сета. Предвид другите двама полуфиналисти в надпреварата - Холгер Руне и Алекс де Минор, всички останали в турнира са под 25-годишна възраст.

„Страхотно е да играеш срещу младите играчи като мен. Това е сегашното поколение, ние поставяме стандартите и ще играем много мачове помежду си - ще бъде наистина забавно“.

„Себи, той е мой приятел. Влиза в този мач, играейки страхотен тенис. Разбира се, че двубоят ми с него ще бъде много добър. Надявам се публиката да се наслади на тази среща, защото е нещо специално“, добави световният номер 2.