Карлос Алкарас показа блестяща форма, побеждавайки Джан Мпетши Перикар с 2:0 сета (6:4, 6:4)) на 1/16-финалите на ATP турнира в Пекин. Испанецът, поставен под номер 3 в света, отново доказва, че е сред най-добрите в играта, след като демонстрира доминиращо представяне.

Алкарас завърши срещата с впечатляващи 6 аса и само 1 двойна грешка, докато успя да спечели 73% от точките на първия си сервис. Със своите 22 спечелени точки от 27 опита на първия сервис, испанецът показа умения, които го поставят в отлична позиция за следващите мачове.

На ретур, Алкарас също демонстрира висока ефективност, спечелвайки 46% от точките на втория сервис на противника, а успеваемостта му на успешни брейк точки беше 100% (2/2). Това му позволи да контролира играта и да се справи с всяка заплаха, която Мпетши Перикар представяше.

Въпреки че не бе безгрешен, Карлито съумя да ограничи непредизвиканите грешки до 11, в сравнение с 15 от страна на Перикар. Испанецът показа силно присъствие на мрежата, печелейки 80% от точките си там.

С победата си, Алкарас не само че се класира за следващия кръг, но и ще се изправи срещу Талон Гриикспор, който победи Миомир Кецманович с 2:1 сета.