Карлос Алкарас заяви, че не се чувства „по-голям фаворит“ за титлата на турнира в Барселона след новината за оттеглянето на Рафаел Надал. Световният номер 2 Алкарас гони трети трофей от сериите 500 за сезона и е действащ шампион в Барселона, където се надява да защити титла за първи път в професионалната си кариера.

Надал обяви в петък, че няма да участва в един от любимите си турнири, продължавайки да се завръща постепенно към оптимална физическа форма, след като получи травма на крака по време на Australian Open през януари. Номер 1 в света Новак Джокович също няма да бъде в Барселона, като вместо това ще вземе участие в надпреварата в Баня Лука, Босна и Херцеговина.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

Алкарас подчерта, че отсъствието на 12-кратния шампион в Барселона Надал не означава автоматично, че той има по-добър шанс да спечели титлата в родината си.

„Аз съм тенисист, но и фен на тениса, и винаги искам да виждам най-добрите играчи в света на всеки турнир. Предвид това, което Рафа е постигнал на този турнир, е жалко, че няма да участва и да се наслади на тениса си - пожелавам му скорошно оздравяване. Отсъствията не ме карат да се чувствам по-голям фаворит. Всеки мач е с голям залог и всеки един играч в схемата може да ме победи. Трябва да остана концентриран и да играя най-добрия си тенис във всеки мач. Не се чувствам изобщо като фаворит, всеки двубой е много важен и трябва да играя възможно най-добре“, каза той пред журналисти.