След успешната си година, в която спечели две последователни титли от Големия шлем и завоюва сребърен медал на Олимпиадата в Париж, световният номер 3 Карлос Алкарас заяви, че една от основните му цели до края на сезона е да завърши на първото място в ранглистата на АТП.

21-годишният испанец, който грабна титлите на "Ролан Гарос" и "Уимбълдън", загуби в драматичен финал на Олимпийските игри от Новак Джокович. Сега той е готов да се върне в игра и да се опита да намали разликата от лидерите в класацията, Яник Синер и Новак Джокович.

„Очевидно е, че да бъда номер 1 е важна цел за мен“, сподели Алкарас. „Наистина съм фокусиран върху това. Съсредоточен съм върху всеки турнир, опитвайки се да играя страхотен тенис, да постигам добри резултати и да ставам по-добър. Тази година да завърша като номер 1 ще бъде основната ми цел.“

В момента Алкарас е на 450 точки зад Синер, който води в ранглистата. През миналия сезон испанецът достигна до финала на турнира в Синсинати от сериите „Мастърс“, където загуби от Джокович в оспорван мач. Тази седмица Алкарас се завръща на твърдите кортове в Синсинати, където ще стартира срещу Гаел Монфис или Александър Попирин.

„Вълнувам се да се върна в Синсинати. Имам страхотни спомени от миналата година, когато достигнах до финала и загубих в епичен мач срещу Джокович“, добави Алкарас.

Джокович, който триумфира на Олимпиадата, няма да участва на турнира в Синсинати, което може да предостави на Алкарас шанс да съкрати разликата в ранглистата и да се приближи до първото място.