Карлос Алкарас пристигна десет дни по-рано в Торнио, където ще се играе последният Мастърс през сезона. Испанецът сензационно приключи представянето си на Мастърса в Париж при първото си излизане на корта - той загуби от Роман Сафюлин във втория кръг в два сета.

"Бих искал да счупя рекорда за броя седмици, прекарани начело в списъка 1 на ATP", каза той в интервю за италиански вестник.

Абсолютният рекордьор е Новак Джокович, който беше номер 1 в продължение на 397 седмици в кариерата си и вероятно ще надмине магическата граница от 400 седмици като номер 1 в света.

"Всичко може да се преодолее. В спорта няма невъзможни неща. Рано или късно ще се появи някой, който ще счупи рекордите. Джокович, Надал и Федерер промениха много тениса, тяхното съществуване като модели за подражание е положително за всички. Най-трудното ще бъде да счупя рекорда на Надал от 14 титли на Ролан Гарос.

"Бих искал да мога да играя на 36 години, да съм физически по-подготвен от тенисисти на 24 или 25 години. Новак е наистина невероятен."

Испанецът е на 20 години и вече има две победи в Големия шлем: "Сега съм на 70-75 процента от потенциала си. — Тепърва ще напредвам“, заяви уверено испанецът.

 "Ако трябва да избирам, бих искал да спечеля финалния Мастърс, но бих предпочел и двата, защото тези два успеха вървят ръка за ръка. Ако имам добър резултат в Торино, имам шанс да се върна на върха в списъка на ATP."