Тенисистът Карлос Алкарас разкри, че е преживял труден период в кариерата си. В неделя в Индиън Уелс той спечели първата си титла след миналогодишния Уимбълдън.

На финала в Калифорния испанецът надигра руснака Даниил Медведев.

След Уимбълдън преминах през много труден период. Не можах да намеря своя стил, моята игра. В края на годината не играех много добре, но все пак се забавлявах“, сподели Карлос Алкарас.

Филмови звезди озариха финала в Индиън Уелс

20-годишният испанец е първият състезател при мъжете след Новак Джокович през 2016, който защитава титлата си в калифорнийската пустиня.

И през последните няколко месеца ми беше трудно, защото не можех да намеря себе си. Беше ми трудно да се забавлявам на корта. Семейството ми, моят отбор, близките ми споделяха, че вече не се усмихвам толкова често, колкото преди. Да, имаше труден момент, но след Уимбълдън започнах да се забавлявам повече“, каза още тенисистът.

"Толкова съм щастлив, че спечелих турнира в Индиън Уелс, но най-вече съм доволен от нивото на игра през тази седмица срещу най-добрите в света! Това означава толкова много за мен. Вашата подкрепа беше жизненоважна, отново", написа той в пост в социалните мрежи.