Карлос Алкарас запази шансове за излизане от Червената група във Финалите на ATP в Торино, след като надви Андрей Рубльов със 7:5, 6:2 за точно час и 15 минути игра. Победата бе дебютна за младия испанец от турнира на осемте най-добри, а поражението изпрати руския му опонент у дома.

Откриващите осем гейма минаха под диктовката на сервиращите. В деветия гейм Рубльов отрази първия шанс за пробив в срещата. Руснакът обаче нямаше какво да стори при третия брекпойнт пред Алкарас – пробив и сервис за испанеца, при който той не сбърка за аванс в частите. Във втората шампионът на „Уимбълдън“ доминира на корта, като след нови два брейка затвърди дебютния си успех в надпреварата.

Снимки: Gulliver/GettyImages
86 снимки

Алкарас трудно можеше да изиграе по-добър мач чисто статистически – той завърши с пет аса и нито една двойна грешка, загуби само две точки на първи сервис и не даде нито една възможност за пробив пред Рубльов. В добавка, испанският суперталант се отчете с 19 уинъра и едва две непредизвикани, като спечели и десетте точки при излизане на мрежата. Алкарас запази шансове за прогресиране към полуфиналите, като е с една победа и една загуба, докато Рубльов приключи участието си в Торино след второто си поредно поражение, без да спечели сет.

Тази вечер от 22:00 часа българско време предстои сблъсъкът между победителите от първите срещи – Даниил Медведев и Александър Зверев.