Новият номер 1 в света Карлос Алкарас се определи като един от фаворитите за титлата на Уимбълдън, след като през миналата седмица спечели първата си титла на трева, триумфирайки в Куинс Клъб. Алкарас победи Алекс де Минор във финала на турнира от сериите АТП 500, с което измести Новак Джокович от първото място в световната ранглиста и ще бъде първи водач в схемата на Уимбълдън.

"Честно казано, имам голяма увереност за Уимбълдън. Завърших тази седмица със силен тенис, така че сега съм един от фаворитите на Уимбълдън, но нямам очаквания, тъй като през тази седмица нямах очаквания, а спечелих титлата", коментира младият испанец след успеха си. 20-годишният Алкарас призна, че големият фаворит е седемкратният шампион Новак Джокович.

"Видях статистика, че Новак е спечелил повече мачове на Уимбълдън от всички други играчи от топ 20 взети заедно. Какво повече може да се каже? Новак е основният фаворит за титлата, това е очевидно, но ще се опитам да играя на ниво, което да ми даде шанс да го победя или да достигна финала", допълни Алкарас.

Алкарас и Джокович ще бъдат първите двама поставени в схемата на Уимбълдън и могат да се срещнат чак във финала.