Карлос Алкарас очаква сънародникът му Рафаел Надал да се представи на изключително ниво на Ролан Гарос, ако 14-кратният шампион в Париж успее да преодолее контузията си, пише агенция "Ройтерс".

Надал пропусна Мастърса в Мадрид, тъй като продължава възстановяването си след контузията, която получи по време на Откритото първенство на Австралия през януари.

Алкарас е сочен за фаворит на "Ролан Гарос" след победите на клей в Буенос Айрес и Барселона, но вторият в световната ранглиста вярва, че Надал не може да бъде отписван, тъй като се очаква да се завърне на корта през следващата седмица в Рим.

"Надявам се, че той ще участва в Рим и после на "Ролан Гарос". Въпреки, че Рафаел не е играл от Австралия, той е печелил турнира 14 пъти, така че винаги е трудно да бъде победен", заяви Алкарас след като острани Александър Зверев.

"За него също ще бъде трудно, тъй като тенисът изисква да си в състезателен ритъм, но това е той и въпреки, че пристига без мачове, той със сигурност ще покаже изключително ниво", смята навършвашият 20 години в петък Алкарас.