Защитаващият титлата си и поставен под номер 3 Алекс де Минор (Австралия) се класира за финала на турнира по тенис за мъже на твърда настилка в Акапулко (Мексико) от сериите АТП 500 с награден фонд 2 206 080 долара.

Де Минор достигна до сблъсъка за титлата след 6:3, 2:6, 4:0 и отказване на Джак Дрейпър от Великобритания след общо час и 48 минути игра. Австралийският тенисист спечели първия сет, но отстъпи във втория, преди да поведе с 4:0 гейма в третата част. Дрейпър, който видимо имаше физически проблеми, трябваше да прекрати участието си.

Алекс де Минор, който има седем титли от АТП в кариерата си, ще се изправи срещу шестия в схемата Каспер Рууд във финала след като норвежецът отстрани втория поставен Холгер Руне (Дания) след обрат с 3:6, 6:3, 6:4. Срещата продължи два часа и 24 минути.

"Щастлив съм, че достигнах до финала, но се надявам, че Джак е добре. Той има изключителен талант и да се надяваме, че ще успее да се възстанови за предстоящите турнири. Трудно е да играеш, когато съперникът ни не е ОК физически, защото трябва да останеш концентриран", заяви Де Минор, който постигна девета поредна победа в Мексико и стана първият защитаващ титлата си шампион, който достига до финала в Акапулко от Давид Ферер през 2013 година.

"Не започнах по най-добрия начин, а третият сет изглеждаше зле, но опитах да остана в мача и изглежда Холгер имаше проблеми, така че в крайна сметка нещата се получиха за мен", коментира Каспер Рууд след полуфиналния си двубой с Руне и наваксаното изоставане от 1:3 гейма в третия сет.

25-годишният норвежки тенисист ще опита да стигне до 10-а титла в кариерата си и първа на ниво АТП 500./БТА