Адриан Андреев спечели първата си титла на ниво ITF. Представянето на българина на турнира в Ираклион не остана неоценено от организаторите, както и от гръцката федерация по тенис. Президентът ѝ Спирос Заняс оцени високо победата на Адриан и подчерта ролята на президента на БФТ Стефан Цветков, който направи всичко възможно да осигури на Адриан Андреев уайлд кард. Андреев говори пред официалния сайт на БФ тенис

А заемащият длъжността спортен директор на федерацията ни Пол Макнами поздрави тенисиста в Туитър, отчитайки първата му титла. Специално за сайта на БФ Тенис, Адриан разказа подробности за успеха, за плановете си и за чувството да играеш за България. 

- Адриане, честито! Вече сподели за емоциите от самата титла, но кажи подробности за турнира и времето, прекарано в Гърция.

- Благодаря. Прекарах две чудесни седмици в Гърция. През първата не успях да играя много, тъй като мои съперници се отказаха, през втората определено нещата се получиха по най-добрия начин. Искам специално да благодаря на президента на федерацията Стефан Цветков, защото той се пребори да ми бъде осигурена уайлд кард за турнира. Така започна всичко, за да мога да спечеля.

- Как ти се отразиха всички тези мерки в целия свят, свързани с Ковид-19?
- Честно казано има и положителна страна на нещата. Например, успях да наваксам с някои неща, да напредна в елементи от играта. Липсата на турнири ми помогна да направя това на спокойствие, а не в движение, както би се случило, ако имаше мачове. Но пък от друга страна е странно да няма зрители, да има рестрикции. Явно обаче трябва да свикнем да живеем с това.

- Гледаш ли на тази титла като на изкачен връх, след който предстои нов?
- Със сигурност е добро постижение. Една от целите ми беше изпълнена. Сега обаче трябва да гледам към следващите. Искам да напредна в ранглистата, за да мога да играя на чалънджъри. Това са нещата, към които се стремя.