Олимпийският шампион Александър Зверев се класира за четвъртия кръг на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями.

Поставеният под номер 4 в схемата германец се наложи над представителя на домакините от САЩ Кристофър Юбанкс със 7:6(4), 6:3.

Зверев показа много концентрирана игра и намали до минимум непредизвиканите си грешки. Освен това той реализира и два пробива преди да затвори срещата за час и 44 минути.

За Юбанкс най-добрият шанс бе в първия сет, когато при резултат 5:3 той сервираше за сета, но допусна пробив. Това повлия на американеца и той изгуби последвалия тайбрек, а в началото на втория сет допусна и изоставане от 0:3.

За място на четвъртфиналите Зверев ще спори с номер 15 в схемата Карен Хачанов. Руснакът достигна до четвъртия кръг след 6:1, 5:7, 7:6(5) над аржентинеца Франсиско Серундоло.

Снимки: Gulliver/GettyImages
16 снимки

Интересен факт е, че последната среща между Зверев и Хачанов бе в Токио през 2021 година, когато те спориха за златния медал на Олимпийските игри.

В четвъртия кръг ще играе и австралиецът Алекс де Минор. Номер 9 в схемата отстрани германеца Ян-Ленард Щруф след 7:6(3), 6:4.

Де Минор не допусна нито един пробив в мача, нито една двойна грешка и направи само осем непредизвикани грешки в целия мач. Австралиецът неутрализира и мощния сервис на Щруф и напълно заслужено се поздрави с успеха.

Снимки: Gulliver/GettyImages
10 снимки

Следващият съперник на Де Минор ще бъде унгарецът Фабиан Марожан, който отстрани друг представител на Зеления континент - Алексей Попирин, след 7:5, 6:3.

Де Минор и Марожан имат една среща помежду си, като тя завърши с победа за унгареца в два сета. / БТА