Александър Зверев стартира с победа на Ролан Гарос. Той се наложи на южноафриканеца Лойд Харис със 7:6 (6), 7:6 (0), 6:1 след два часа и 43 минути игра на третия по големина корт "Симон Матьо".

Първият сет протече без пробиви и бе решен в тайбрек, който германецът спечели. Втората част също достигна до тайбрек, след като двамата си размениха по един пробив в края на гейма. Този път Зверев бе категоричен и не даде точка на съперника. В третият сет финалистът от US Open вдигна нивото на игра и загуби само гейм.

Така германецът се завръща с победа в Париж, откъдето преди година си тръгна със скъсани връзки на десния си глезен още преди края на полуфиналия двубой срещу Рафаел Надал. Травмата извади Зверев от игра за повече от половин година, а възстановяването му премина доста по-тежко от очакваното за бившия №2, който продължава да не намира най-добрия си тенис и често допуска крайно изненадващи поражения.

Днес обаче сълзите бяха заменени от усмивка. Във втори кръг Зверев ще срещне Алекс Молчан, който отстрани французина Юго Гастон с 6:1, 7:6 (4), 6:4.

Каспър Рууд също започна с победа - 6-4, 6-3, 6-2 срещу над Елиас Имер. Миналогодишният финалист изпита известни трудности в началото на двубоя, но постепенно намери верния ритъм и не позволи на световния №155 да се надява на сензация.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Следващият опонент на норвежеца ще бъде Александър Бублик или Джулио Дзепиери.