Шампионът от 2017 Александър Зверев продължава успешно защитата на титлата си от Мастърса в Рим. Световният №3 се справи с поредното тежко препятствие в лицето на Давид Гофен. Германецът победи своя белгийски колега след 6:4, 3:6, 6:3 за близо 2 часа игра и по този начин си гарантира място на полуфинал, където негов съперник ще бъде Марин Чилич.

За Зверев това бе 12-а поредна победа след титлите в Мюнхен и Мадрид. Преди да загуби втория сет с Гофен, Зверев имаше и серия от 23 последователно спечелени сета.

За сет и половина Зверев изглеждаше, че има пълен контрол. Само че две непредизвикани грешки от форхенд при 3:4 изведнъж дадоха предимството на Гофен. Белгиецът взе сета и започна много по-добре втория, пробивайки за 3:2. Това обаче само върна концентрацията на Зверев, който постигна рибрейк, проби и следващото подаване на Гофен, след което реализира втория си мачбол на свой сервис.

В събота Зверев ще опита да достигне петия си Мастърс финал. Срещу Чилич до този момент германецът има 4 победи и 2 поражения.