Защитаващият титлата си Александър Зверев премина през много тежък мач, за да се класира във втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка в Акапулко от категория ATP 500 с награден фонд от над 1,6 милиона долара.

Германецът, който е поставен под номер 2 в схемата, се справи с американеца Дженсън Бруксби с 3:6, 7:6(10), 6:2 след 3 часа и 22 минути игра. Двубоят започна след 1:30 часа посреднощ и завърши в почти 5 часа сутринта местно време, а Зверев трябваше да отрази два мачбола в тайбрека на втория сет, за да успее да продължи.

21-годишният Бруксби, който е 47-ми в световната ранглиста, показа много стабилна игра срещу далеч по-опитния си съперник. Той спечели първия сет след единствения пробив в него за 5:3 гейма, а във втория сет, който продължи 1 час и 52 минути, имаше мачболи при 6:5 точки в тайбрека и при 10:9. Олимпийският шампион Зверев обаче имаше сервиса и в двата случая и успя да се спаси, за да изравни сетовете след 12:10 точки. Това пречупи Бруксби и в третия сет нивото в играта му спадна, което позволи на Зверев да завърши обрата.

Във втория кръг миналогодишният шампион ще играе със сънародника си Петер Гойовчик, който се справи с 6:4, 6:4 с друг американец - Брендън Накашима. За втория кръг в Акапулко се класираха още поставените под номер 7 и номер 8 Тайлър Фритц от САЩ и Пабло Кареньо Буста от Испания, както и американският ветеран Джон Иснър и сърбинът Душан Лайович.