лимпийският шампион по тенис Александър Зверев и финалистът от последното издание на "Ролан Гарос" Каспер Рууд се класираха за третия кръг на турнира на клей от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло.

Поставеният под номер 13 в схемата Зверев имаше известни затруднения, но успя да се наложи с 6:4, 6:4 над испанеца Роберто Баутиста Агут за час и 48 минути игра. Германецът наниза 11 аса и реализира три пробива в срещата, за да си осигури среща в третия кръг с победителя от мача между руснака Даниил Медведев и италианеца Лоренцо Сонего.

Двусетова победа постигна и Каспер Рууд. Норвежецът се наложи със 7:5, 7:6(1) над нидерланеца Ботик ван де Зандсхулп. Критичен за четвъртия в схемата бе вторият сет на мача, в който той изоставаше с 1:4 гейма, но успя да го обърне и да спечели след тайбрек със 7:1 точки.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

В третия кръг Рууд ще играе с германеца Ян-Ленард Щруф, който победи с 6:3, 6:2 австралиеца Алекс де Минор.

Впечатляващ успех постигна Лоренцо Музети. В изцяло италианска афера той се справи с Лука Нарди с 6:0, 6:0 за 52 минути. Музети загуби само 19 от 71 разиграни точки и така вече се намира в серия от три последователни сета, спечелени на нула, след като във вторник надигра сърбина Миомир Кецманович със 7:6(1), 6:0.

За място на четвъртфиналите поставеният под номер 16 Музети ще играе с водача в световната ранглиста Новак Джокович от Сърбия.

Двукратният шампион от турнира в София Яник Синер също ще играе в следващия етап. Италианецът водеше с 6:0, 3:1 срещу Диего Шварцман, когато аржентинецът се отказа заради контузия. Следващият съперник на Синер е полякът Хуберт Хуркач.

 

БТА / Автор: Георги Крумов