Вторият в схемата Александър Зверев се класира за третия кръг на турнира на червени кортове от сериите Мастърс в Монте Карло с награден фонд 5,8 милиона евро. Германецът надигра в два сета Федерико Делбонис от Аржентина с 6:1, 7:5.

Андрей Рубльов, пети в схемата, се наложи трудно над Алекс Де Минор след обрат с 2:6, 6:1, 6:4 за малко повече от два часа игра. Рубльов влезе разконцентрирано в мача и загуби първите си две подавания и отстъпи в първия сет с 2:6.

Руснакът намери ритъма си на игра във втория, в който даде само гейм на  съперника, а в третия набързо поведе с 5:1 и затвори мача след 6:4. В третия кръг Рубльов ще срещне италианеца Яник Синер, който надигра финландския квалификант Емил Руусувуори със 7:5, 6:3.

Шестият поставен Феликс Оже-Алиасим от Канада изненадващо загуби във втория кръг от 83-ия в света италианеца Лоренцо Музети с 2:6, 6:7(2) за 1:44 часа игра.

В следващата фаза Музети ще срещне аржентинеца Диего Шварцман, който се наложи над унгареца Мартон Фучович с 6:0, 7:6(2).