За втора поредна година Григор Димитров ще вземе участие в благотворителния тенис турнир Некер Къп, който се организира от милиардера Сър Ричард Брансън.

Вече няколко години Брансън провежда про-аматьорската надпревара, в която се включват популярни тенисисти и богати аматьори, които получават възможността да се докоснат до професионалистите като дадат солидни суми за благотворителност.

Заради опустошителните урагани в последните месеци, остров Некер, който е собственост на Брансън, все още се възстановява от щетите и заради това турнирът ще се проведе на Бахамите. Домакин ще бъде новопостроеният курорт Баха Мар, а за радост на милиардера Григор отново ще бъде голямата звезда.

Милиардерът Брансън със страхотни думи за Григор Димитров

Самият Брансън не скри радостта си от възможността отново да играе тенис с българина: "Много съм развълнуван отново да играя тенис с моя приятел Григор Димитров. Настоящият №6 в света имаше отлична година и ще се присъедини към нас свеж след Финалите на АТР в Лондон. Миналата година направихме страхотен отбор - както с нашите тенис качества, така и с възможностите ни в "манекенското предизвикателство", сподели Брансън на сайта на своята корпорация Virgin. "Тъй като не съм тренирал много, се надявам клеят в Баха Мар да се окаже ползотворен за играта ми срещу професионалистите."

Брансън разкри още, че в турнира между 27 ноември и 2 декември участие ще вземат още Жустин Енен, Томи Хаас, Янко Типсаревич, Брад Гилбърт, Давид Налбандян и Марк Ноулс.

По традиция участниците в надпреварата получават много забавление през цялото време с различни активности като голф, водни спортове и различни забавления. На острова ще бъдат и имена като Джейми Фокс и Редфуу, които ще се грижат за доброто настроение на участниците във вечерните часове.

Ето как си прекара Гришо в първото си участие на Некер Къп:

На Григор Димитров определено не му е зле с тази компания!
Григор плени социалните мрежи със солидна гъвкавост
Гришо и Ричард Брансън също замръзнаха в новата мания
Уоу: Григор Димитров показа рая във видео
Гришо впечатли с любопитен начин за разхлада
Григор отново разтуптя женските сърца
Тенисистки по оскъдно облекло се въртят около Гришо на Некер
Гришо си гледа кефа на богаташки остров /видео/