Голямата вечер на наградите "Лауреус" или иначе казано, спортният еквивалент на Оскарите, завърши с парти за елита на световния спорт.

Церемонията за шести път се проведе в Монте Карло, а след нея вип клубът "Джимис" отвори специално за гостите на събитието, въпреки че по принцип остава затворен през зимата.

Така малцината присъствали можеха да станат свидетели на сцени като това как пиещите шампанско Андрий Шевченко и Луиш Фиго разговарят приятелски с друга футболна легенда в лицето на Раул, който пък бе заложил на бира. Или на Борис Бекер, който романтично танцува с половинката си Лили.

Кой, ако не Роджър?! Федерер е Спортист на годината

Над всички в купона обаче бе голямата звезда на вечерта - обявеният за Спортист на годината Роджър Федерер. Маестрото отпразнува шумно двете статуетки, които получи, като демонстрира, че е №1 не само на корта.  Почти цяла вечер швейцарецът прекара на дансинга като особено се раздаде на хитове на популярната през 90-те години група "Бекстрийт Бойс".

Федерер бе в отлично настроение и не отказа нито една молба за снимка. Музиката в клуба приключи около 3 часа след полунощ, а последните знаменитости, които напуснаха завдението 30 минути по-късно бяха Федерер и неговият сънародник и прочут колоездач Фабиан Канчелара.