Австралия не е вдигала трофея в Купа Дейвис от далечната 2003 година. Австралийците се отчетоха с един полуфинал през 2017 година, но това със сигурност не отговаря на техните амбиции. Капитанът на тима Лейтън Хюит изрази надежда, че най-голямата звезда Ник Кирьос ще играе за страната си по време на финалите на надпреварата.

Двукратният шампион от турнирите на „големия шлем“ смята, че Ник върви по правия път и посъветва финалиста от Уимбълдън просто да продължи да бъде постоянен на корта.

„Вече разговарях с Кирьос и го поздравих за чудесното представяне на Уимбълдън. Казах му, че може да бъде горд със себе си, защото той имаше едни феноменални 2 седмици. Окуражих го да продължава смело напред и да играе редовно в повече турнири. Това ще му помогне, но аз определено виждам промяна в неговото поведение през този сезон. Знаем на какво е способен Ник, и винаги ще е добре дошъл в състава на Австралия. Много ще се радвам, ако той бъде сред нас на финалите и помогне на страната да се представи по един чудесен начин и заедно да преследваме високи цели“, коментира Хюит.