Демонстриралият светло бъдеще в мача си срещу Мартин Клижан Алекс Донски сподели, че ще продължи да работи здраво, за да подобри играта си, което според него ще му донесе и по-добри резултати.

Чудесни изяви, потенциал, но загуба за талантливия Донски

"В края на първия сет първите ми сервиси не влизаха, което му даде шанс да ме натиска от основната линия, където той имаше превъзходство", обясни Донски.

"Бях отпуснат, не се притеснявах. Просто неговият сервис, защото е левичар, ме затрудняваше, удряше странни спинове. За първи път играя с такъв добър левичар."

Донски коментира и разликата в нивото на АТР тура и на най-ниското ниво в про-тениса Фючърс турнирите: "Те са просто по-добре физически от нас, имат много опит на високо ниво, на важни точки и ги печелят. Иначе няма много голяма разлика. Видяхте, Лазов, Лазаров, всички направиха добри мачове срещу добри играчи. Остава да работим."

А над какво ще работи? "Излизането на мрежата ще се опитам да наблегна и да използвам малко повече форхенда след ретур. Днес успях само заради сервиса да направя добър резултат, иначе съм доволен. Бях се съсредоточил върху първия мач, не мислех за втория."

"Сега ще потренирам още малко с треньора ми, за да изчистим някои неща, след това ще наблегнем на турнири на твърда настилка в Гърция. Основно върху твърда настилка ще се състезавам тази година. Мисля за играта, те резултатите ще дойдат с нея", допълни Донски.