Най-добрият италиански тенисист Матео Беретини бързо се превърна в един от най-добрите в мъжкия тур. 

24-годишният италианец направи впечатляваща 2019 година, в която спечели надпреварата в Щутгарт, а за първи път в кариерата си достигна до финалите на ATP в Лондон. Там Беретини се представи на добро ниво, като успя да запише победа срещу Доминик Тийм. Сега Матео говори за взаимоотношенията си с Федерер, но не пропусна да коментира и отлагането на Уимбълдън. 

"През миналата година преди Уимбълдън, играх на турнирите в Щутгарт и Хале. Успях да спечеля в Щутгарт, а в Хале се изправих срещу Роджър. Още тогава той ме засипа с множество комплименти, а това повиши самочувствието ми. Повярвайте, да получиш похвали и добри думи от човек като Роджър, това ми вдъхна голяма увереност. След това се случи така, че на Уимбълдън не можахме да контактуваме, но след турнира той ми каза: Продължавай по същия начин и ще постигнеш много, поздравления за прекрасния сезон на трева, който направи. Няма как да не се почувстваш щастлив след подобни думи, а това те кара да работиш още по-упорито", коментира италианецът.  

"Когато се срещнахме на финалите в Лондон, Федерер отново беше много мил, това е историята на нашите отношения, мисля, че мога да му бъда признателен за подкрепата, която ми  даде. Ще кажа няколко думи и за отлагането на Уимбълдън. Това е моя любим турнир и аз го приемам като символ на нашия спорт. За мен Уимбълдън е най-великия турнир в тениса, но за съжаление тази година няма да можем да усетим прекраснитте емоции от това да играеш на „свещената трева“.  Обичам Уимбълдън, защото там всичко е специално. Дори и хора, които не се интересуват от тенис, отиват да гледат мачовете само, за да станат част от този невероятен турнир. Атмосферата е страхотна, Уимбълдън е традиция в световния тенис, събитие, което е с толкова години история. Тъжно ми е, че през този сезон турнирът няма да се състои, но обстоятелствата го наложиха“, завърши Беретини.

Автор: Дидо Калинков