Тримата най-успешни тенисисти в Откритата ера Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, бяха отличени на традиционните годишни награди на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП).

33-годишният сърбин завършва годината като водач за шести път в последните 10 сезона. Това донесе на Ноле и наградата за №1 през годината.

Надал, който през есента спечели за рекордния 13-ти път "Ролан Гарос", взе наградата за спортсменство на името на легендарния швед Стефан Едберг. За испанеца, който е №2 в ранглистата на АТП след Джокович, това е трети пореден и общо четвърти приз за спортсменство.

39-годишният Федерер, който пропусна почти целия сезон заради травма в коляното, получи наградата за любимец на феновете. Маестрото от Базел грабва отличието за безпрецедентния 18-ти пореден път.

Руснакът Андрей Рубльов, който спечели рекордните през годината пет титли от турнири на АТП, бе определен за "Най-развил се играч", а неговият наставник Фернандо Висенте бе избран за "Треньор на годината".

Вашек Поспишил, който игра на финала на турнира в София през ноември, спечели гласуването за "Завръщане на годината". Канадецът започна кампанията извън топ 100, но с доброто си представяне се изкачи до 25-ото място.

17-годишният испанец Карло Алкарас, който през яунуари бе №491 в света и го завърши като номер 141, бе отличен за "Новобранец на годината".

При двойките №1 е хърватско-бразилският дует на Мате Павич и Бруно Соареш, докато любимата двойка на публиката са британците Джейми Мъри и Нийл Скупски.

Американецът Франсис Тиафо получи хуманитарното отличие на АТП на името на неговия сънародник Артър Аш.

67-годишният Боб Брет, който е треньор от 46 години, взе кариерната награда за треньор, докато приза за най-добър тенис журналист взе Кевин Мичъл от британския вестник "Гардиън".