Руснакът Карен Хачанов, както и американецът Тейлър Фриц се класираха за третия кръг на турнира на клей от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло.

Хачанов победи със 7:6 (2), 6:2 Иля Ивашка от Беларус. В първия сет играта бе напълно равностойна, но в тайбрека Хачанов спечели първите шест разигравания и го взе със 7:2 точки.

Във втория сет руснакът спаси три възможности за пробив, за да изравни геймовете за 2:2, което психически пречупи Ивашка и до края на мача белорусинът не успя да вземе нито един гейм повече. За място на четвъртфиналите поставеният под номер 9 в схемата Хачанов ще играе със сънародника си Андрей Рубльов.

Сходен сценарий имаше и мачът между Фриц и швейцареца Стан Вавринка, който завърши 7:6 (10), 6:2.

В първия сет осмият в схемата Фриц и шампионът в Монте Карло за 2014 година Вавринка се движеха рамо до рамо, заради което се стигна и до тайбрек, който завърши 12:10 точки в полза на американеца. Фриц затвори първата част от третия си сетбол, а неговият съперник Вавринка пропусна пет възможности да поведе, като последната от тях бе и на негов сервис.

Във втория сет нивото на представяне на 38-годишния Вавринка спадна и той не успя да се противопостави на първата ракета на САЩ.

Следващият съперник на Фриц ще бъде чехът Иржи Лехечка, който по-рано днес елиминира в два сета българина Григор Димитров.

Яник Синер също продължава напред след отказване на аржентинеца Диего Шварцман. Осмият в света италианец взе първия сет с 6:0, а при 3:1 в негова полза във втората част аржентинецът реши да прекрати двубоя след 43 минути заради контузия. Така в следващия кръг първата ракета на Италия ще срещне Хуберт Хуркач от Полша.