Водачът в схемата Карлос Алкарас (Испания) се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона долара.

Алкарас елиминира осмия в схемата Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 6:4, 6:4 и остана в борбата за първото място в световната ранглиста, от което ще измести Новак Джокович (Сърбия), ако спечели титлата.

19-годишният испанец записа 12-а победа в 13 мача след завръщането си на корта през февруари след три месеца и половина лечение на контузия. Той взе първия сет в единствен пробив в петия гейм, а във втората част реализира ключов брейк за 5:4, след което затвори мача при собственото си подаване. Алкарас завърши с 26 печеливши удара и едва 8 непредизвикани грешки.

Gulliver/GettyImages
56 снимки

"Мисля, че изиграх най-силния си мач за сезона. Знаех, че ще имам шансове, ако го направя. Щастлив съм, че продължавам напред", коментира испанецът.

За място на финала той ще играе срещу номер 11 Яник Синер (Италия), който детронира миналогодишния шампион и четвърти в схемата Тейлър Фриц (САЩ) с 6:4, 4:6, 6:4. Синер реализира пробив на старта на мача и запази предимството си, за да спечели първия сет, а във втората част американецът реализира късен брейк и изравни. В решаващия трети сет италианецът взе подаването на съперника за 5:4, след което стигна до успеха при собствен сервис. 

."Опитах се да бъда агресивен и нещата се получиха. Много съм щастлив от представянето си. Срещу Тейлър никога не е лесно, особено тук, където той много обича да играе. Преди две години ме победи, така че съм доволен, че този път намерих начин аз да спечеля", каза Синер.  

 

БТА / Автор: Димитър Вельов