Гръцкият тенисист Стефанос Циципас не показа сериозни признаци на проблеми с лакътя, но отстъпи пред аржентинеца Диего Шварцман със 7:6(5), 3:6, 3:6 за 2:44 часа игра. Така Гърция претърпя поражение от Аржентина с 0:3 във втория си мач от група "Д" на отборния турнир АТП Къп в Сидни.

Аржентина и Полша заемат съответно първо и второ място в групата с по две победи, а тимът на Гърция допусна втора загуба и е на трета позиция.

В другия мач на сингъл Федерико Делбонис надделя над Михаил Перволаракис със 7:6(5), 6:1 за 1:33 часа, за да даде преднина от 2:0 победи на Аржентина, а в мача на двойки Петрос Циципас и Маркос Каловелонис загубиха от Андрес Молтени и Максимо Гонсалес с 3:6, 6:4, 9:11 за 1:37 час.

Стефанос Циципас, който претърпя операция на лакътя през ноември, пропусна мачовете на сингъл в двубоя на Гърция срещу Полша, но след това игра в срещата на двойки. Срещу Шварцман, гъркът поведе с 1:0 сета, но допусна ранни пробиви в следващите два, които загуби с по 3:6 гейма.

"Това беше първият му мач от два месеца насам след контузията на лакътя, а аз просто се опитвах да остана в срещата. Получих шанс и мисля, че бях готов. Щастлив съм, защото да играеш срещу Стефанос и да изоставаш със сет не е лесно, но намерих начин да го победя", заяви Диего Шварцман след сблъсъка.