Американците Франсис Тиафо и Тейлър Фриц се класираха за полуфиналите на тенис турнира в Токио от сериите АТП 500 на твърда настилка с награден фонд 1 953 285 долара.

Много по-лесен бе пътят на Фриц, който се класира за последната четворка, след като австралиецът Ник Кирьос, победител в турнира от 2016 година, се отказа от мача им заради контузия на лявото коляно. 

Негов съперник в битката за финала ще бъде канадецът Денис Шаповалов, който се наложи над хърватина Борна Чорич с 6:4, 6:3 за час и 18 минути игра. Шаповалов направи два пробива в точните моменти в първия сет и само един във втория, но това бе достатъчно за чистата победа.

Франсис Тиафо се класира за полуфиналите след успех над сърбина Миомир Кецманович с 6:0, 6:4 след по-малко от час и 10 минути игра. Американецът направи три пробива в първия сет и остави съперника си на нула. Вторият сет бе по-оспорван, но Тиафо направи пробив още в първия гейм, затвърди го за 2:0 и след това запази аванса си до края на мача.

Негов съперник утре ще бъде кореецът Куон Сун-у, който победи испанеца Педро Мартинес с 6:3, 6:0. Азиатецът успя да направи 5 пробива в мача и спечели 10 гейма поред, с което не остави шансове на Мартинес.