Шампионът в турнира Garanti Koza Sofia Open 2017 Роберто Баутиста-Агут продължава победния си ход в родната столица от миналата година. Поредната жертва на испанеца е квалификантът Седрик-Марсел Щебе. 

Носителят на трофея от София надделя със 7:6, 6:3 за малко повече от час и половина и продължава на четвъртфиналите на надпреварата. Той е вторият, който намира място на тази фаза. 

Баутиста-Агут започна силно мача и направи ранен пробив, но Щебе успя да го върне за 3:3. След това двамата удържаха подаванията си и се стигна до тайбрек. В него испанецът дръпна с 4:0, но се отпусна. 

Щебер успя да намали на 4:5, но в този момент шампионът от миналата година се взе в ръце и направи две безответни точки, благодарение на които взе дългия гейм със 7:4 и дръпна с 1:0 в сетовете. 

Във втората част на корта имаше само един тенисист. Умореният Щебер така и не успа да се опъне на фаворита в този мач и след 6:3 в полза на Роберто Баутиста-Агут, той вече е на четвъртфиналите. 

Там той ще се изправи срещу победителя от мача между Жил Мюлер от Люксембург и Михаил Южни от Русия, които се срещат в първи мач от програмата в четвъртък. 

Резултати от мачовете в сряда:

Първи кръг:
Николоз Басилашвили (Грузия) - Адриан Манарино (Франция) - 7:6(7), 7:6(3)
9-Виктор Троицки (Сърбия) - Джем Имкел (Турция) - 6:3, 6:2
Даниел Брандс (Германия) - Марко Кюдинели (Швейцария) - 6:7(4), 7:6(4), 6:2
Йежи Янович (Полша) - Дуди Села (Израел) - 6:4, 6:4
Андреас Сепи (Италия) - Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина) - 7:6(3), 3:6, 6:3

Втори кръг:
2-Давиф Гофен (Белгия) - Раду Албот (Молдова) - 6:2, 6:7(7), 6:3
4-Роберто Баутиста Агут (Испания) - Седрик-Марсел Щебе (Германия) - 7:6(4), 6:3