Големи изненади предложи днешния ден в турнира при двойките на DIEMA XTRA Sofia Open, след като миналогодишните шампион, както и поставените под №1 в схемата, отпаднаха от надпреварата още в първия кръг.

Първенците от 2017 Виктор Троицки и Ненад Зимонич загубиха с 4:6, 4:6 от силната холандска двойка Робин Хаасе и Матве Миделкооп.

На корта в този мач имаше трима шампиони от София, тъй като Миделкооп спечели дебютното издание на турнира в тандем с Уесли Коолхоф.

В началото на годината Хаасе и Миделкооп спечелиха титлата в Пуна, а срещу сърбите демонстрираха, че това далеч не е било случайно. Холандците постигнаха по два пробива във всеки от сетовете докато Троицки и Зимонич се отчетоха с по един в двете части.

Така Троицки ще съсредоточи усилията си в турнира на сингъл. Хаасе пък продължава участието си, след като по-рано през деня изненадващо отпадна на единично след поражение от Робин Хаасе.

По-голямата изненада през деня бе свързана с поставените под №1 Марчин Матковски и Айсам Куреши, които бяха надиграни от представителя на Монако Ромен Арнеодо и австралиеца Тристан-Самуел Вайсборн - 6:7(4), 6:1, 8-10.

След равностойния първи сет, Матковски и Куреши бяха категорични във втория, но в шампионския тайбрек малката разлика бе на страната на Арнеодо/Вайсборн.