Загубилият финала в Маями Александър Зверев се изказа много ласкаво за шампиона Джон Иснър като дори му благодари, че е тренирал с него преди години и е помогнал за развитието му.

Иснър спечели титлата в Маями

"Искам да поздравя Джон. Заслужаваш този успех, на финали си толкова пъти. Тренирали сме заедно откакто бях на 14. Благодаря ти, че ме научи как да играя тази игра и че тренира с мен от толкова ранна възраст", заяви германецът.

След това Зверев внесе подробности на пресконференцията: "Първата тренировка, която имахме заедно, мисля, че бях на 15, това беше последен ден от предсезонната подготовка, той отиде в Австралия и загуби от мен. Беше доста разочарован, но е страхотен човек. Винаги се държеше добре с по-младите момчета. Щастлив съм, въпреки че не съм щастлив да загубя, ако ако загубя, съм щастлив, че той печели първия си Мастърс."

"Играх зле от основната линия. Но срещу Джон никога не е лесно, защото винаги усещаш напрежението, че ако те пробие, няма да спечелиш сета."

"Той игра страхотно. Игра много добре от основната линия и играеше много добре на ретур. За сервиса му няма нужда да говорим", допълни Зверев.