Каспер Рууд (Норвегия) отстрани номер 2 на турнира по тенис за мъже в Маями Александър Зверев (Германия) , побеждавайки с 6:3, 1:6, 6:3. След като срещата стигна до 1:1 сета, норвежецът Рууд отново показа агресивната си игра, в близост до мрежата, която му донесе толкова успехи този сезон. Той свали до минимум бройката на непредизвиканите грешки и така постигна първи успех в третия си мач с германеца.

"Чувствам се малко по-добре. Имам предвид, че това наистина беше една невероятна нощ за мене с най-голямата победа в кариерата ми. Това е четвърти път, в който достигам до полуфинал на турнир от сериите Мастърс 1000. Но пък за първи път на твърди кортове, което прави постижението ми малко по-специално", заяви Рууд пред журналистите след мача.

Предишните му три полуфинала в Мастърс 1000 в Рим, Монте Карло и Мадрид завършваха все със загуби.

Рууд проби подаването на германеца за 2:0 в третия сет от втората открила му се точка, след това взе своето подаване на нула, както и затвори мача на нула за 6:3.

Следващият му съперник ще бъде Франсиско Черундоло (Аржентина), който изигра само пет гейма и за 23 минути поведе с 4:1 над 9-ия в ранкинга на турнира Яник Синер (Италия). Синер обаче имаше пришки по краката, което не му позволи да продължи. Черундоло, номер 103 в световната ранглиста, се превърна в полуфиналиста с най-ниска позиция в историята на турнира.