Норвежкият тенисист Каспер Рууд победи с 1:6, 6:3, 6:4 британеца Камерън Нори на Финалния турнир на АТП в Торино с награден фонд 7,25 милиона долара. Мачът продължи 1:54 часа, а резервата Нори смени в последния момент световния номер 4 Стефанос Циципас, който се отказа от участие заради контузия на десния лакът. Това бе и първа победа на Рууд в турнира. В петък той ще се срещне с Андрей Рубльов, като победителят от този мач ще се класира на полуфиналите в турнира.

Световният номер 1 Новак Джокович вече си осигури първото място в тази група след две победи над Рууд и Рубльов.

Каспер Рууд позволи да загуби много лесно първия сет срещу Нори, преди да направи впечатляващ обрат. Той завърши мача с 10 аса, 78 процента спечелени точки от първи сервис и 32 уинъра.

"Нямах добро усещане при ударите му в първия сет и направих твърде много грешки. Мисля, че през първия сет и до средата на втория той бе много по-добрият играч. Моят сервис ме спаси донякъде", призна след мача норвежецът.

Рууд призна, че е бил объркан и от смяната на съперника. "Събудих се сутринта и се приготвях да играя срещу Стефанос, знаейки, че съм аутсайдер и мога да играя без огромно напрежение. Но като разбрах, че се е отказал, всичко се промени", каза Рууд.

"Почувствах напрежението, но това бе възможност за първата ми победа, защото в последния ни мач победих Нори", завърши Каспер Рууд.