Датчанинът Холгер Руне сътвори истинска сензация на Мастърса в Рим, отстранявайки шампиона от 2022 година Новак Джокович след трисетова битка. Младокът сподели, че е развълнуван от успеха над сърбина, когото определи за един от най-добрите, които някога са играли тенис.

"Това е голяма победа за мен. Всеки мач срещу Новак е огромно предизвикателство. Той е един от най-добрите, които някога са играли тенис. Знаех, че трябва да покажа най-доброто от себе си и го направих. Много съм горд, че достигнах до победата днес", каза Руне.

"Оставам не земята, защото все още не съм постигнал много. Мисля, че трябва да бъдеш скромен. Аз съм такъв е се надявам хората да го виждат. Старая се да се боря във всеки мой мач, да оставям всичко на корта. Днес също беше голяма битка и съм много щастлив, че успях. Голям фен съм на Новак. Той е огромно вдъхновение за мен и му желая всичко най-добро", добави той.

Датчанинът ще играе за място на полуфиналите срещу победителя от двубоя тази вечер между Каспер Рууд (Норвегия) и Франсиско Серундоло (Аржентина).