Холгер Руне стартира с трисетова победа участието си на тенис турнира от категория ATP 500 в нидерландския град Ротердам. Поставеният под номер 3 в схемата датчанин надви Роман Сафиулин с 6:4, 2:6, 6:1 за близо два часа игра.

След като руснакът спаси четири точки за пробив, Руне дочака своя миг в десетия гейм на първия сет и проби, за да вземе частта. Във втората обаче Сафиулин взе предимство след 2-2 и спечели четири безответни гейма, за да вкара срещата в решителен трети сет. Там Руне отрази пет точки за пробив в третия гейм и след това нанесе своя удар, което сложи край на съпротивителните сили на съперника му.

Скандинавецът приключи с 30 уинъра и само 8 непредизвикани грешки. Следващият му опонент в надпреварата се казва Александър Шевченко. Казахстанецът се справи с Джъджън Джан от Китай в три сета. Ако преодолее Шевченко, Руне може да се изправи срещу най-добрия ни тенисист Григор Димитров, за когото предстои мач с Мартон Фучович от Унгария.

Днес стана ясен първият четвъртфиналист в турнира. Това е канадецът Милош Раонич, който елиминира осмия поставен Александър Бублик след чист успех. Аут е шампионът от Марсилия Юго Умбер, който падна от финландеца Емил Руусувуори. Френският ветеран Гаел Монфис пък пречупи Денис Шаповалов след два тайбрека.