Полуфиналът между Андрей Рубльов и Александър Бублик от АТР 500 турнира в Дубай завърши със страшен скандал и дисквалификация на световния №5. 
 
Рубльов изпусна нервите си в третия сет, който беше доста напрегнат. В единадесетия му гейм той се разкрещя на един от лайнсмените. Преди следващия гейм друг лайнсмен, който говори руски език, отиде при съдията на стола Мириам Блай и обясни на германката, че техният колега е бил обиден. Блай се обърна към супервайзера на турнира Роланд Херфел и го повика, а двамата лайнсмени обясниха за случката, след което Херфел беше категоричен в решението си да дисквалифицира Андрей Рубльов.

Руснакът поиска видеоповторение, обвинявайки официалните лица в лъжа, но мераците му бяха отрязани. Той си изпати сериозно заради обидата към един от лайнсмените, към който се разкрещя с "дебил".

По този начин при резултат 7:6(4), 6:7(5), 5:6 от гледна точка на Рубльов, срещата беше прекратена, въпреки че Бублик нямаше нищо против да продължи да играе. Спорът им на корта продължи 2 часа и 25 минути.
 
След тази дисквалификация Рубльов ще отпадне от топ 5 през следващата седмица.
 
За трофея в Дубай Бублик ще спори с победителя от мача между Даниил Медведев и Юго Умбер.