Руснакът Андрей Рубльов се класира за финала на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Мастърс" 1000 в Монте Карло с награден фонд от 5 779 335 евро.

Поставеният под номер 5 в схемата Рубльов елиминира Тейлър Фриц (САЩ) с 5:7, 6:1, 6:3 за 2:07 часа. Руснакът загуби първия сет, доминираше изцяло във втория, а при 3:2 в третия срещата беше прекъсната за около два часа заради дъжд. След подновяването на играта той направи нов пробив за 4:2 и без проблеми затвори двубоя.

"Беше наистина трудно, особено срещу Тейлър. Мисля, че загубих три пъти срещу него, включително в Индиън Уелс на полуфиналите. Беше трудно психически да играя срещу него, защото си мислех дали ще имам шансове. Започнах много добре, а в крайна сметка направихме страхотен мач и съм доволен от победата", каза руснакът.

Рубльов се класира за втори път за финала в Монте Карло. Той загуби от Стефанос Циципас в Княжеството през 2021 година, но 25-годишният тенисист ще се надява да прогони спомените за това разочарование, когато срещне Холгер Руне или Яник Синер в неделния мач за трофея.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева