Руснакът Андрей Рубльов и италианецът Фабио Фонини се класираха на полуфиналите на турнира на клей в Белград от сериите АТП 250. По този начин те се присъединиха към сърбина Новак Джокович и руснака Карен Хачанов, които още в четвъртък си гарантираха място в топ 4.

Поставеният под номер 2 в схемата Рубльов нямаше затруднения срещу японеца Таро Даниел и го надигра с 6:3, 6:3 за час и 16 минути игра. Рубльов имаше предимство в абсолютно всички компоненти от играта, не допусна да загуби подаването си нито веднъж и даде само една възможност за пробив на Даниел в целия мач, която дойде още във втория гейм.

За място на финала Рубльов ще играе с Фонини, който срещна доста повече затруднения срещу германеца Оскар Оте, но все пак го победи със 7:5, 6:4.

Фонини изглеждаше обречен в първия сет, в който изоставаше с 1:4 гейма, както и с 4:5, 15-40 про сервис на Оте, но някак успя да се добере до обрат и да измъкне първата част след 7:5. Това вдъхнови италианския ветеран и той бързо поведе с 2:0 гейма във втория сет. Оте успя да върне пробива, но последва нов такъв за Фонини за 4:3, който практически реши мача.

Наградният фонд на турнира в Белград е 534 хиляди евро.