Водачът в схемата Андрей Рубльов (Русия) се класира за четвъртфиналите на турнира на твърда настилка в испанския град Хихон с награден фонд 675345 евро.

Рубльов елиминира трудно Иля Ивашка (Беларус)  с 6:3, 5:7, 6:4 след почти два часа и половина игра. Руснакът водеше със сет и 4:2 гейма, но Ивашка успя да реализира обрат във втората част и изравни резултата. В третия сет деветият в световната ранглиста Рубльов реализира единствен пробив в седмия гейм, за да триумфира. Руснакът пласира 51 печеливши удара в мача срещу едва 13 на съперника.

Така за място на полуфиналите 24-годишният московчанин, който се стреми към четвърта титла за сезона, ще играе срещу Томи Пол (САЩ).

Себастиан Корда (САЩ) изненада поставения под номер 3  Роберто Баутиста Агут и елиминира представителя на домакините с 5:7, 6:4, 6:4 след 2:45 часа игра. 22-годишният американец навакса пасив от сет и 1:3 гейма във втория и стигна до обрат. Той направи 52 печеливши удара срещу само 14 на испанеца и това се оказа достатъчно за успеха.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

На четвъртфиналите Корда ще се изправи срещу бившия номер 1 в света Анди Мъри (Великобритания).